luni, 22 iunie 2009

Dragostea…poveste veche dar întotdeauna nouă!

Iubim…Iubim si vrem sa fim iubiti. Prima dragoste stim ca nu se uita niciodata, si ceva ramane in sufletul nostru dupa aceasta. Cu cat iubim mai mult, cu atat mai mult suntem raniti sufleteste. De ce? Nu spune nimeni ca dragostea este un pacat, toata lumea vorbeste despre iubirea crestina, iubirea adevarata. Cunoastem noi oare, aceste lucruri?

Ne aflam in aceasta generatie, unde e la moda sa iubesti pe interes… sa fii indragostit(a) de tipi(e) plini de bani, masini…Dar ce folos au acestea? Credeti ca Dumnezeu se implica intr-o relatie din interes? Nu, El este singurul care intalneste inimile acelor persoane. Cineva imi spunea sa ma rog pentru persoana iubita, ca inimile noastre sa se intalneasca prin rugaciune…si nu numai pentru persoana iubita, ci pentru aproape.

Cand incepe cineva sa simta cu imbelsugare dragostea lui Dumnezeu, incepe sa iubeasca si pe aproapele intru simtirea duhului. Si aceasta este dragostea despre care graiesc toate Sfintele Scripturi. Caci prietenia dupa trup se desface foarte usor cand se gaseste o cat de mica pricina. Pentru ca nu a fost legata cu simtirea Duhului.

Dar in sufletul ce sta sub inraurirea lui Dumnezeu, chiar daca s-ar intampla sa se produca vreo suparare, totusi legatura dragostei nu se desface dintr-insul. Caci aprinzandu-se pe sine insusi din nou de focul dragostei lui Dumnezeu, indata revine iarasi la starea cea buna si cu multa bucurie primeste dragostea aproapelui, chiar daca a fost ocarat sau pagubit mult de catre acela pentru ca acest suflet topeste in dulceata lui Dumnezeu amaraciunea iscata de galceava. (Diadoh al Foticeii)

,,Dragostea creştină, fie faţă de Dumnezeu, fie faţă de oameni, este o chestiune de voinţă. Dacă încercăm să facem voia Lui, noi împlinim porunca: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău”. El ne va da sentimente de dragoste dacă găseşte cu cale. Noi nu le putem crea şi nu trebuie să pretindem că sunt un drept al nostru. Lucrul cel mai important care trebuie ţinut minte este că, deşi sentimentele noastre fluctuează, dragostea Lui pentru noi nu fluctuează. Ea nu este micşorată de păcatele noastre sau de indiferenţa noastră; tocmai de aceea este neabătută în hotărîrea ei de a ne vindeca de acele păcate, oricît ne-ar costa pe noi şi oricît L-ar costa pe El.”

Tinererii din zilele noastre aleg foarte mult placerea trupeasca. Cand spun placere trupeasca ma refer la trupul acelei fete/baiat. Dar v-ati intrebat vreodata cum este sufletul acelei persoane?

Se spune ca tinerii indragostiti au o sumedenie de pacate. Aceasta afirmatie este complet gresita. Tinerii care se iubesc sincer, curat, sunt judecati foarte mult de straini, de vrajmasi..de cei care le vor raul. Dar nu ascultati la aceste lucruri rele…Dumezeu vede aceasta iubire si daruieste si mai multe bucurii acelor tineri!

Cautam iubirea, dar important este nu cand o cautam ci unde s-o cautam. Daca o vom cauta in timp ce pargurgem un drum ce Dumnezeu ni-l da noua, daca in cautarea noastra ii cerem ajutorul si Maicii Domnului,sunt sigura ca vom gasi persoana potrivita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu